Een goede tuin is mooi, heeft veel planten en zorgt voor ontspanning. Wij van Habro Tuinen weten daar alles van. Wilt u echt kunnen genieten van uw tuin, dan is het een slim idee om lekker geurende planten in de tuin te zetten. Deze planten zorgen er immers voor dat uw hele tuin heerlijk ruikt en dat u echt kunt genieten van uw planten. In dit artikel sommen we daarom vijf planten op voor uw tuin die heerlijk ruiken.

Wilt u graag een heerlijk geurende tuin ontwerpen en aanleggen, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Wij kunnen u daar zeker bij helpen! Met onze ruime plantenkennis komen wij graag een tuin voor u ontwerpen en aanleggen. Neem gerust even contact met ons op.

Bekijk onze diensten

Kamperfoelie

Praat men over lekker geurende planten, dan is de kamperfoelie een van de eerste planten die genoemd wordt. Logisch, de kamperfoelie straalt een heerlijke, sterke geur uit. Deze klimplant heeft een lange bloeitijd met bloemen in verschillende kleuren. In de vroege avond begint de plant te geuren, waarna een heerlijke, zoete geur zich verspreid. 

Sering

Deze struik kan wel vijf meter hoog worden, waardoor hij niet voor ieders tuin geschikt is. Gelukkig zijn er ook dwergseringen, deze blijven een stuk kleiner. In mei en juni ontwikkelt de plant heerlijk geurende bloemen, deze kunnen gee, roze, wit of paarsrood zijn en verspreiden een fijne, zoete geur. De bloemen kunt u goed afknippen en in een vaas met water en plantenvoeding zetten, zodat het ook binnen heerlijk gaat ruiken.

Lavendel

Wie kent deze plant nu niet. De lavendel is een razend populaire plant en dat is niet gek. Ook wij van Habro Tuinen zijn gek op deze plant. Deze leuke, kleine struik is geschikt voor vrijwel iedere tuin. Lavendel heeft een heerlijk frisse, diepe geur die zich subtiel door de tuin verspreid. Kunt u geen genoeg krijgen van de geur van lavendel? Knip dan wat twijgjes af, droog ze een tijdje en hang ze op in bijvoorbeeld de woonkamer. Zo ruikt het binnen de kortste keren ook binnen lekker naar lavendel. Lavendel is daarbij ook eetbaar én de plant is enorm populair onder insecten zoals vlinders, bijen en hommels.

Meer weten over onze diensten?

Toscaanse jasmijn

Ook de Toscaanse jasmijn is een klimplant en erg populair in de tuin. Deze plant bloeit de hele zomer, van mei tot en met september en heeft enorm veel kleine, stervormige bloemetjes. De bloemen verspreiden een zachte, zoete geur door de tuin én staan daarbij enorm leuk in vrijwel iedere tuin.

Geurgeranium

De naam van deze plant zegt het eigenlijk al. De geurgeranium verspreid echt een heerlijke rozengeur. Nu heeft de geranium vaak het imago ouderwets en stoffig te zijn, maar dat is absoluut niet het geval. Deze plant is perfect in vrijwel iedere tuin en staat er dan ook prachtig!

Share This