Wanneer u uw tuin wilt laten verbouwen, moet er eerst een tuinontwerp gemaakt worden. Aan de hand van dit ontwerp kan de tuin aangelegd worden. Het maken van een tuinontwerp doet u echter niet zomaar. Habro Tuinen is gespecialiseerd in het maken van tuinontwerpen en vertelt u er in dit artikel graag meer over. 

 

Waarom een tuinontwerp maken?

Veel mensen denken dat het voor hun achtertuintje toch niet nodig is om een ontwerp te maken. U heeft vast wel in uw hoofd hoe het er ongeveer uit moet komen te zien, en we kijken wel hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Dat zorgt ervoor dat er uiteindelijk een rommelige tuin ontstaat, waar niet over nagedacht is. Een tuinontwerp zorgt ervoor dat u een tuin hebt die helemaal aansluit op uw leefsituatie en behoeftes. Er is een plek om te ontspannen, om te eten en voor de natuur. Met het juiste tuinontwerp kunnen sfeervolle plekken gecreëerd worden die er anders niet zouden zijn. Daarnaast wordt er bij een tuinontwerp ook altijd rekening gehouden met onderhoud, het soort plant op de juiste plek in de tuin etcetera. Met een tuinontwerp weet u zeker dat u een tuin heeft die helemaal naar wens is en lang mooi blijft.

Hoe ziet een tuinontwerp eruit? 

Een tuinontwerp is een tekening van de tuin op schaal. Vaak wordt dit op A3 formaat gedaan en de schaal van de tekening is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de tuin. Er wordt afgetekend waar betegeling komt, waar planten geplant worden en waar andere elementen in de tuin komen te staan. 

Bekijk onze diensten

Waar moet u op letten bij een tuinontwerp? 

Waar moet ik eigenlijk op letten bij een tuinontwerp? U heeft vast wat wensen en eisen die u erin verwerkt wil hebben. Het is echter wel belangrijk om de algehele stijl van de tuin in de gaten te houden. U wilt natuurlijk een stijlvolle tuin waar u onbezorgd van kan genieten. Niet te veel onderhoud, sfeer en rust in de tuin. Houd altijd het grote plaatje voor ogen!

Een tuinontwerp maken: zelf doen of uitbesteden? 

Het lijkt misschien redelijk makkelijk, zelf een tuinontwerp maken. Natuurlijk kunt u zelf een tekening van de tuin op schaal maken en zelf indelen hoe u het voor zich ziet. Een tekening van de tuin maken is echter heel wat anders dan een tuinontwerp maken! Wanneer u een tuinontwerp laat maken door een specialist zoals Habro Tuinen, weet u zeker dat u een ontwerp hebt waarin alles klopt. Een specialist denkt aan zaken waar u zelf niet zo snel aan zou denken en weet precies wat wel en niet werkt in een tuin. Daarom is het toch slim om het tuinontwerp uit te besteden. 

Wat kost het laten maken van een tuinontwerp? 

Het is dus verstandig om het maken van een tuinontwerp uit te besteden. Maar wat kost dat eigenlijk? Bij Habro Tuinen vind je alles in één: van tuinontwerp tot aanleg en onderhoud. Daarom bent u bij ons altijd voordeliger uit. Niet alleen weten we precies hoe de tuin aangelegd moet worden doordat we ook het ontwerp gedaan hebben; u hebt ook maar één contactpersoon voor een prachtige tuin.

Meer weten over onze diensten?

Share This