De herfst is begonnen en de tuin gaat weer langzaam in winterslaap. Dat betekent niet dat er niets meer in de tuin gedaan kan worden, integendeel, er is dan zelfs nog veel te doen. Eén van die dingen is het planten van bloembollen. In dit artikel geven we u wat tips voor het planten van bloembollen.

Bloembollen in de tuin zijn hartstikke populair, wij van Habro Tuinen weten er alles van. Niet zo gek ook dat ze zo populair zijn, ze zijn vaak één van de eerste bloeiers van de tuin en geven direct een hoop kleur. Wilt u ook graag bloembollen verwerken in uw tuin, maar weet u niet goed hoe u dat doet of waar u ze moet planten? Dan kunnen wij u helpen. We komen graag een tuin voor u ontwerpen, aanleggen en onderhouden.

Bekijk onze diensten

De beste tijd om bloembollen te planten

Kiest u voor voorjaarsbloeiende bollen, zoals narcissen, krokussen en hyacinten dan kunt u deze het beste tussen september of december planten. Belangrijk hierbij is dat er nog geen vorst in de grond zit als u de bollen plant, dat graaft een stuk makkelijker en zo krijgt de bol de kans om aan de grond te wennen voordat het gaat vriezen. Op die manier komen ze goed de winter door.

Hoe diep?

Hoe diep de bol geplant moet worden, staat vaak op het etiket van de bloembollen. Als u geen etiket meer hebt, kunt u altijd de algemene richtlijn aanhouden. Ga ervanuit dat de laag grond boven de bol ongeveer even dik moet zijn als de bol zelf. Is een bol dus ongeveer 5 cm, dan moet de laag grond erboven ook ongeveer 5 cm zijn. Houd u dit aan dan weet u zeker dat u goed zit.

Meer weten over onze diensten?

Bollen mixen

Het is heel goed mogelijk om bloembollen van verschillende soorten door elkaar heen te planten. Dit kan erg leuk uitpakken, gezien u zo allerlei verschillende bloemen door elkaar krijgt. Daarbij bloeien krokussen bijvoorbeeld eerder dan hyacinten, waardoor u lang kunt genieten van een mooie rij bloemen.

Share This