Nog even en het is weer kerst. Dat betekent dat er waarschijnlijk maar weinig planten in uw tuin in bloei staan. Om toch die kerstsfeer te vangen, geven we u een paar tips. Het is leuk om in de winter een paar bloeiende planten in uw tuin te hebben staan. Dit kunt u goed combineren met een paar versieringen, om de echte kerstsfeer in uw tuin te trekken. Hieronder noemen we drie typische kerst planten voor in uw tuin en geven we u een paar tips voor de versieringen.

Bekijk onze diensten

Gaultheria procumbens ‘Bergthee’

De Gaultheria Procumbens wordt ook wel bergthee genoemd. Deze plant is een uiterst geschikte plant als bodembedekker en geeft een prachtige kerstsfeer aan uw tuin. De plant bloeit rond juni en juli en heeft dan mooie, witte, klokvormige bloemetjes. In de herfst ontwikkelt de plant mooie rode besjes. Ook kleuren de bladeren rood/paars. De besjes van de plant zijn eetbaar en smaken enigszins naar pepermunt.

Helleborus niger

Deze bloem wordt ook wel de kerstroos of winterroos genoemd. De plant bloeit van december tot en met maart en is een zeer geliefde plant in de tuin. De kerstroos kan tegen vorst en sneeuw en is een prachtige plant om in de tuin te hebben gedurende de koude wintermaanden.

Cornus alba ‘Sibirica’

De Cornus alba ‘Sibirica’ bloeit tegen het einde van het voorjaar, aan het begin van de zomer. De plant krijgt na de bloei een indrukwekkende, rode herfstkleur. Hierbij worden de bladeren van de plant net zo rood als de takken zelf. De plant staat mooi in de tuin, maar om ook binnen de kerstsfeer te creëren kunt u een paar takken afknippen en binnen in een vaas met lichtjes zetten.

Versieringen

Om de tuin helemaal in de kerstsferen te brengen kunt u gerust een paar potten met kleine buxus wegzetten. Hang hier een paar lampjes in (deze kunt u vaak gewoon op batterij kopen) en zet ze aan zodra het donker begint te worden.

Ook in de rest van de tuin kunnen lampjes een goede sfeerbrenger zijn, zo kunt u bijvoorbeeld wat lampjes in bomen of in de haag hangen. Daarnaast is het ook leuk om een aantal takken van de cornus alba in potten of vazen door de tuin te zetten.

Meer weten over onze diensten?

Share This