Met een tuinafscheiding zorgt u ervoor dat u wat privacy in uw tuin heeft. Zo voorkomt u dat iedereen uw tuin binnenkijkt. Verder is een tuinafscheiding vaak ook erg mooi. Het kiezen van een tuinafscheiding kan lastig zijn, want er zijn behoorlijk wat verschillende tuinafscheidingen. In dit blog leggen wij een aantal tuinafscheidingen aan u voor.

Het zal u niet verbazen dat wij van Habro Tuinen, hovenier Breda, de voorkeur geven aan een natuurlijke tuinafscheiding. Dit zorgt ervoor dat uw tuin in balans blijft, waardoor u optimaal kunt genieten van uw tuin.

Bekijk onze diensten

Een houten schutting

Een houten schutting is een veelvoorkomende tuinafscheiding. Deze tuinafscheiding is weliswaar niet groen, maar wel natuurlijk. Daarbij geeft hout vaak een erg rustieke uitstraling aan uw tuin. Vind u een schutting alleen wat te saai? Dan kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een klimop aan uw schutting te laten groeien. Het voordeel van een simpele, houten schutting is dat deze nagenoeg geen onderhoud kost, waardoor u hier helemaal niet aan hoeft te denken. Wij plaatsen daarbij alleen schuttingen met natuurlijk hout. We kiezen dus niet voor de standaard schutting panelen, maar gaan voor kleuren en houtsoorten die bij uw tuin passen, zodat de afscheiding één wordt met uw tuin. De schutting kunnen we zelfs met geluidsisolatie plaatsen, zodat u vrijwel geen last hebt van omgevingsgeluid.

Een heg als tuinafscheiding

Een heg wordt veel gebruikt als tuinafscheiding. Dit komt omdat een heg erg natuurlijk is en dus goed in uw tuin opgaat. Daarbij is een heg populair onder de dieren, voornamelijk vogels, waardoor de kans groot is dat u met een heg veel vogels in uw tuin zult zien. U kunt verschillende soorten heggen in uw tuin laten plaatsen. Eén van de populairste heggensoorten, is de beukenhaag. De bladeren van deze haag worden bruin in de winter en verschrompelen wat, waardoor de haag in de winter ook nog half dicht is en voldoende privacy geeft. Verder zijn ook de taxus en de hulst erg populaire groene tuinafscheidingen. Natuurlijk heeft iedere haag wel wat onderhoud nodig, zo moet de haag regelmatig gesnoeid worden. Wij van Habro Tuinen helpen u daarom graag met het onderhoud van uw tuin.

Meer weten over onze diensten?

Andere afscheidingen

Verder zijn er natuurlijk ook nog andere tuinafscheidingen. Wij van Habro Tuinen weten daar natuurlijk alles van en gaan graag met u in gesprek over het plaatsen van een tuinafscheiding. Wij kijken dan eerst goed naar uw tuin en kunnen u een advies geven, of de afscheiding zelf plaatsen. Zo weet u zeker dat er een afscheiding wordt geplaatst die écht bij uw tuin past.

Share This