Wanneer u een tuin aan wilt laten leggen, is het handig als u al een idee hebt van hoe de tuin er ongeveer uit zal moeten zien. Als u nog geen idee hebt hoe uw tuin eruit moet gaan zien, zou u eens naar verschillende tuinsoorten kunnen kijken. Zo komt u erachter wat voor soort tuin bij uw tuin en de omgeving past en wat u zelf mooi vind. In dit blog zetten we een aantal tuinsoorten even voor u op een rijtje.

Wilt u een tuin aan laten leggen, maar vind u het moeilijk om te bedenken hoe de tuin eruit moet komen te zien? Habro Tuinen kan u helpen met het maken van een tuinontwerp. We gaan dan samen aan de tekentafel zitten en bespreken wat u graag zou willen in een tuin. Wij zorgen er dan voor dat hier een prachtig tuinontwerp uit komt, waarna we de tuin voor u aanleggen. Wilt u een tuin laten ontwerpen en aan laten leggen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wat voor tuin we ook voor u ontwerpen, we zorgen er altijd voor dat de tuin bij uw woning en de omgeving past. Hierin staat rust, ruimte en sfeer centraal, zodat u optimaal kunt genieten van uw tuin.

Bekijk onze diensten

De stadstuin

Wanneer u een stadstuin aan wilt leggen, is de kans groot dat u slechts een beperkte ruimte hebt. Dat is geen probleem, wij van Habro Tuinen kunnen ook van een kleine tuin iets moois maken. Wanneer u midden in de stad woont, is het fijn als uw tuin rust geeft en dat u even kunt ontspannen in uw tuin. Een stadstuin heeft daarom een fijne zithoek en is onderhoudsarm. Verder biedt een stadstuin ook voldoende privacy, zodat voorbijgangers niet zomaar in uw tuin kunnen kijken. Dit kunnen wij oplossen met een haag, maar ook bijvoorbeeld met een geïsoleerde schutting. Zo hebt u in uw tuin ook weinig last van geluid.

De landschapstuin en boerderijtuin

Er zit weinig verschil tussen een landschapstuin en boerderijtuin. Wanneer u in het buitengebied woont en een flinke tuin hebt, kan het behoorlijk lastig zijn om te bedenken wat u daarmee wilt gaan doen. Een grote tuin is namelijk een flinke klus om in te delen. Zowel een landschapstuin als een boerderijtuin past bij de omliggende natuur, waardoor in een landschapstuin vaak slingerende paden, vijvers en bomen terug komen. Wanneer u een dergelijke tuin laat aanleggen, kunnen we meerdere zithoeken en verschillende plantenborders ontwerpen. Zo krijgt u een prachtige variatie in uw tuin en wordt de ruimte optimaal benut.

Meer weten over onze diensten?

De villatuin

Een villatuin wisselt erg in perceelgrootte en heeft vaak een specifieke stijl. De sfeer van de woning moet in de tuin terugkomen. Wanneer u een moderne, strakke villa hebt, is het in dat geval ook het mooiste om voor een moderne tuin met strakke lijnen te kiezen. Bij een klassieke villa past een luxe tuin met strakke organische vormen juist wat beter.

Share This