Niet iedereen heeft een tuin, maar misschien hebt u wel een dakterras. Dan kunt u hier een prachtige, groene daktuin van maken om op te genieten. Wilt u graag een mooi dakterras aanleggen, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? In dit blog vertellen we u er meer over.

U weet vast wel dat wij van Habro Tuinen veel ervaring met het aanleggen, onderhouden en ontwerpen van tuinen, maar weet u dat wij ook veel daktuinen en dakterrassen aanleggen? Ook hier hebben wij veel ervaring in en we weten dan ook precies welke planten goed op het dak kunnen leven. Komt u er dus niet uit bij het inrichten van uw daktuin, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bekijk onze diensten

Ga voor groen

Een tuin is ervoor om in te kunnen genieten en te ontspannen en dat gaat nu eenmaal het beste wanneer u omgeven bent door groen. Ook op uw dakterras is het dus belangrijk om voldoende groen weg te zetten. U kunt ervoor kiezen om een hoop planten in potten te plaatsen, dat kan al heel gezellig overkomen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om kleine borders met struiken, of zelfs gras te maken. U kunt uw dakterras dus vrijwel helemaal omtoveren tot een volwaardige tuin.

Houd u van moestuinen? Dan kunt u van uw dakterras ook een prachtige moestuin maken! Door te werken met mooie, grote plantenbakken kunt u een hele hoop groente en fruit, zoals verschillende kruiden, tomaten, of courgettes kwijt.

Kies voor een fijne zitplek

Als u van uw tuin wilt genieten, is het natuurlijk belangrijk dat u ook een plek hebt waar u kunt zitten. Een goede zitplek is daarom belangrijk om uit te zoeken. Ga voor een plek die waar vaak de zon bij komt, zodat u op zonnige dagen heerlijk van de zon kunt genieten. Is het dakterras groot genoeg, dan kunt u er nog voor kiezen om ook een grote eettafel te plaatsen. Hier kunt u dan vervolgens heerlijk met familie en vrienden aan dineren.

Meer weten over onze diensten?

Zorg voor beschutting

Op een dakterras bent u vaak nogal blootgesteld aan de elementen. Wind, zon en regen kunnen ongestoord hun gang gaan. Het kan daarom best verstandig zijn om voor een beetje beschutting te zorgen. Maak bijvoorbeeld een opstaande wand, of zet bijvoorbeeld een parasol of kleine overkapping weg.

Share This