De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat veel planten zich terugtrekken en u de tuin klaar kunt maken voor de winter. Het winterklaar maken van de tuin is niet moeilijk, maar kost wel even wat aandacht. In dit artikel geven we u daarom een paar korte tips voor het winterklaar maken van uw tuin. Zo weet u zeker dat uw tuin er klaar voor is!

Heeft u geen tijd om zelf uw tuin winterklaar te maken, of laat u dat liever aan een ander over? Dan kunt u natuurlijk ook terecht bij Habro Tuinen. Als hoveniersbedrijf zijn wij expert in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen en weten we precies hoe we uw tuin op de beste manier winterklaar maken.

Bekijk onze diensten

Het gazon

Het gazon is vaak een belangrijk onderdeel van de tuin. Het is dan ook fijn als uw gazon er altijd goed uitziet. Voor de winter zijn er een paar zaken die gedaan moeten worden, zodat het gazon er spik en span uit blijft zien. Komt de temperatuur onder de tien graden, dan kunt u stoppen met maaien, het gras groeit dan namelijk niet meer. Dit is ook het moment om uw gazon te bemesten en om kalk te strooien. Dit zorgt ervoor dat uw gazon voldoende voedingsstoffen krijgt. Om ervoor te zorgen dat uw gazon voldoende zuurstof krijgt, kunt u ook uw gazon verticuteren.

Snoeien

Veel bomen en planten kunt u rond deze tijd van het jaar snoeien. Zo kunt u de heg snoeien, waardoor deze de kans krijgt om nieuwe vertakkingen te maken. Verder zijn er verschillende planten die u nu kunt snoeien, maar er zijn ook planten die pas na de winter gesnoeid moeten worden. Het is dus zaak om even goed in de gaten te houden welke planten u in de tuin heeft staan en welke verzorging deze precies nodig hebben.

Meer weten over onze diensten?

Bloembollen planten

In het najaar zijn er een hele hoop bloembollen die geplant kunnen worden. Door ze in het najaar te planten, kunt u er in het voorjaar al volop van genieten. Kiest u voor tulpen, narcissen, blauwe regen, krokussen of misschien gewoon allemaal? Met bloembollen kunt u uw tuin echt heerlijk opfleuren. We schreven hier laatst zelfs een blog over!

Heeft u hulp nodig bij het winterklaar maken van uw tuin? Neem dan vooral even contact met ons op!

Share This