Insecten zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Een tuin vol insecten zorgt dan ook waarschijnlijk voor een tuin waar meer vogels vliegen. Het maakt de tuin levendig en gezellig. Om meer insecten naar uw tuin te trekken, kunt u bepaalde plantensoorten planten, die populair zijn onder insecten. Wij van Habro Tuinen vertellen u over zeven van onze favoriete planten.

Wilt u een diverse en insectenvriendelijke tuin aanleggen, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Het planten van verschillende soorten bloemen is altijd een goede eerste stap. Wij van Habro Tuinen hebben verstand van natuurvriendelijke tuinen en helpen u graag met het aanleggen van een geheel nieuwe tuin.

Bekijk onze diensten

Zonnehoed

De zonnehoed (Echinacea purpurea) is een gezellige plant die mooi staat in vrijwel iedere tuin. De plant is er in verschillende kleuren, al is de plant met de rode/roze kleur de meest bekende. De bloeitijd van de plant is ongeveer van juli tot en met september en in die periode fleurt de zonnehoed je tuin helemaal op. 

Vlinderstruik

De vlinderstruik (Buddleja davidii) is een populaire plant in veel tuinen. Dat is niet zo gek, want de plant heeft prachtige bossen bloemen. De struik kan behoorlijk groot worden, waardoor het een goede plant is om de tuin mee af te zetten. Door een rij vlinderstruiken weg te zetten krijg je als het ware een grote, bloemrijke, wilde haag. Aan de hand van de naam van de plant kun je het al raden: de vlinderstruik trekt vlinders aan. Ook andere soorten, zoals verschillende soorten bijen en zweefvliegen zijn gek op de vlinderstruik.

Bergamotplant

De bergamotplant (Monarda) is een fleurige, geurige plant die prachtig in de borders staat. De plant bloeit van juli tot september en staat prachtig op een zonnige plek in je tuin. Verschillende bestuivers zijn er gek op, dus het is zeker de moeite om deze plant in je tuin te zetten.

Kattenkruid

Kattenkruid (Nepeta) dankt zijn naam aan het feit dat katten gek zijn op de geur van de plant. Ze liggen er graag in te rollen en kunnen er erg van genieten. het is een kleine, paarse plant die van juni tot september bloeit. Er is ook een gele versie van de plant, dat is de Nepeta Govaniana, deze ruikt enigszins naar citroen.

Lavendel

Lavendel (Lavandula) is in veel tuinen een populaire plant. De plant is het hele jaar door groen en ruikt gedurende de bloeiperiode enorm lekker. De meeste lavendelsoorten zijn paars, maar er zijn ook roze en witte varianten. De kleine struikjes bloeien van juni tot en met augustus. Wanneer honingbijen op een dieet van voornamelijk lavendel leven, produceren ze een honing met een heerlijke lavendelachtige smaak.

Meer weten over onze diensten?

Phlox 

Phlox (vlambloem) is een bloem in vele kleuren. De plant bloeit uitbundig, de bloeitijd zelf is afhankelijk van de soort. Je kunt de bloeitijd van de plant ook makkelijk verlengen door de toppen van een paar stelen boven een blad af te knippen. De plant gaat dan namelijk opnieuw uitlopen en vormt dan alsnog bloemen. Zo kun je er voor zorgen dat je veel langer van de mooie bloemen van de phlox kunt genieten.

Bloemenmengsels

Het zaaien van verschillende bloemenmengsels is makkelijk en laagdrempelig. Voornamelijk wanneer je een grote tuin hebt en je dus een flink veld met het mengsel kunt bezaaien, is het de moeite waard. Er zijn speciale mengsels ontwikkeld voor bijen en andere insecten. Hierin zitten bloemen waar bijen van houden en de soorten wisselen hun bloeitijd af, waardoor dat de bijen lang kunnen eten.

Share This