Bent u gek op zwemmen, maar ziet u op tegen een chloor- of zout zwembad in uw tuin? Dan is een zwemvijver misschien een optie voor u. Er zitten vele voordelen aan het hebben van een zwemvijver, zo geeft deze een extra dimensie aan uw tuin. Hieronder geven wij u een uitgebreide uitleg over wat het hebben van een zwemvijver inhoud.

Een zwemvijver is het natuurlijk alternatief voor een zwembad. In de zomer wordt het water verwarmd door de zon en kunt u er aangenaam in zwemmen. U hoeft ook helemaal niet zo’n grote tuin te hebben voor een zwemvijver. Deze komt namelijk in alle vormen en maten. Op zoek naar een hovenier in Breda die deze zo klein of zo groot maken als u zelf wilt? Wij staan voor u klaar!

Wat is een zwemvijver?

De naam zegt het eigenlijk al: een zwemvijver is een vijver waar u in kunt zwemmen. Veel mensen vinden een zwemvijver mooier dan een zwembad, omdat deze, wanneer er niet in gezwommen wordt, perfect bij uw tuin past en er natuurlijk uit ziet. Zo kunt u zowel in de zomer als in de winter genieten van de vijver. Daarbij wordt er geen chloor of iets dergelijks gebruikt in zwemvijvers, wat de vijver ook direct een stuk duurzamer maakt.

Bekijk onze diensten

Inrichting

Een zwemvijver kunt u, net als uw tuin, inrichten zoals u zelf wilt. Er is een grote verscheidenheid aan waterplanten die u erin kunt zetten. Deze komen in het filtergebied, waardoor u wel planten in uw vijver hebt, maar niet op de plek waar u zelf moet zwemmen. Daarbij kunt u ook de diepte van het bad zelf bepalen.

Een leuke bijkomstigheid van een zwemvijver is dat het mogelijk is om een paar vissen in uw zwemvijver te laten zwemmen. Kies dan wel voor de juiste vissen. Veel vissen, zoals goudvissen, graven namelijk in de bodem op zoek naar eten. Dit zorgt ervoor dat er veel vuil opwaait en dat algen alle kans krijgen om te groeien. Hierdoor krijgt u viezig, troebel water. U kunt veel beter voor een winde kiezen. Deze vissen eten insecten (zoals muggenlarven) en zwemmen bijna constant aan de oppervlakte op zoek naar prooi. Door het plaatsen van windes, hebt u in de zomer ook minder last van muggen.

Simpel onderhoud

Er wordt vaak gedacht dat een zwemvijver veel onderhoud kost, maar niets is minder waar. Het natuurlijke filter dat wij in iedere zwemvijver bouwen, filtert het water met behulp van planten, waardoor het water altijd fris en schoon blijft. Af en toe kan de vijver gestofzuigd worden, wanneer er u te veel last krijgt van algen of bodemvuil.

Verder hebben de planten niet veel meer onderhoud nodig dan de planten die in de rest van uw tuin staan. Het enige dat regelmatig moet gebeuren is het verwijderen van dood blad en eventueel drijfalg.

Het voordeel van water in uw tuin

Het hebben van water in uw tuin geeft uw tuin niet alleen een extra dimensie, het geeft ook meer leven aan uw tuin. Dieren hebben water nodig en komen daar dus op af. Een waterelement in uw tuin zorgt er dus voor dat uw tuin een hoop leven aan zal trekken. Denk hierbij aan verschillende soorten vogels.

Meer weten over onze diensten?

Hulp nodig bij het onderhoud van uw tuin? 

Klinkt het onderhoud van uw tuin als veel werk, heeft u geen groene vingers en wilt u enkel van uw tuin genieten, zonder er zelf al te veel tijd aan kwijt te zijn? Dan kunt u natuurlijk terecht bij Habro Tuinen. We ontzorgen u volledig op basis van een onderhoudscontract. We verzorgen losse snoeibeurten, maken uw tuin winterklaar, maaien uw gras en houden uw bestrating onkruidvrij. Wij werken in de regio Tilburg, Roosendaal, Etten-Leur, Oosterhout, Rijsbergen, Zevenbergen en Zundert. Zo heeft u een stijlvolle tuin waarvan u onbezorgd kan genieten!

Share This