De zomer is hét jaargetijde waarin u wilt genieten van uw gazon. Heerlijk in het zonnetje op het gras, wie wilt dat nou niet? Om er echter voor te zorgen dat uw gazon gezond is, zijn er een aantal stappen die u moet ondernemen. In het artikel hieronder, vertellen we u daar wat meer over.

Het onderhoud van uw gazon is belangrijk, wij van Habro Tuinen weten daar alles van. Als u uw gazon gezond wilt houden, zijn er een aantal dingen die u moet doen. Verticuteren, zaaien, kalk strooien, bemesten en maaien zijn allemaal acties die uitgevoerd moeten worden. Dit kunt u het beste voor half juni doen, zo is uw gazon in de zomer klaar om van start te gaan.

Bekijk onze diensten

Het gazon verticuteren met een verticuteermachine

Graswortels hebben lucht nodig om te kunnen ademen en te kunnen groeien. Als er veel tuinafval, zoals bladeren en mos, op uw gazon ligt, komt er niet genoeg zuurstof in de grond. Hierdoor krijgt uw gras niet de kans om te groeien. Verticuteren doet u met een verticuteerhark, of een verticuteermachine. 

Gras zaaien tegen de kale plekken in je gazon

Nu alle mos en ander afval van uw gazon is verwijderd, ontstaan er misschien wat kale plekken in het gazon. Dat wilt u natuurlijk koste wat kost voorkomen. Met wat nieuw graszaad kunt u dit tegengaan. Binnen een paar weken ziet u helemaal niets meer van de kale plekken en heeft u weer een prachtig groen gazon.

Strooi kalk op je gazon

Uw gazon heeft de juiste zuurgraad in de grond nodig, dan groeit het op zijn best. Door kalk te strooien verhoogt u de pH-waarde van de bodem. Zo houd u de bodem in topconditie en zorgt u ervoor dat uw gras optimaal groeit. U verbetert zo namelijk de opname van voedingsstoffen. 

Je gazon bemesten met organische meststoffen

Als u het gazon maait, verdwijnen er ook wat belangrijke voedingsstoffen uit het gras. Zo ontstaat er na een tijdje een tekort. Dit kunt u aanvullen door te bemesten, het liefste doet u dat met organische meststoffen en niet met kunstmest.

Organische mest is een stuk beter voor de structuur van de bodem, dan kunstmest. Er zitten geen chemische middelen in, waardoor de grond niet wordt vergiftigd en organische mest is natuurlijk enorm goed voor de groei van uw gras. Organische mest gaat daarbij ook langer mee dan kunstmest, waardoor uw gras de voedingsstoffen langzaam op kan nemen en er geen stoffen verloren gaat in de grond.

Meer weten over onze diensten?

Laat Habro Tuinen uw gazon onderhouden

Wij van Habro Tuinen hebben verstand van gras. We weten precies wat we moeten doen om uw gazon er perfect uit te laten zien en helpen u daar dan ook graag bij. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan even contact met ons op. Wij vertellen u graag alles over wat wij kunnen betekenen voor uw gazon en de rest van uw tuin.

Share This