Veel mensen voeren regelmatig een kleine verbouwing aan hun huis uit, of richten bijvoorbeeld de woonkamer anders in. De tuin wordt hierbij echter vaak vergeten, terwijl een nieuwe tuin een flinke opfrisser voor de woning kan geven. Bent u toe aan een nieuwe tuin, dan zijn er behoorlijk wat zaken waar u op moet letten. In dit blog nemen we u mee door de belangrijkste zaken.

Bekijk onze diensten

Zoek het juiste bedrijf

Wanneer u uw tuin opnieuw aan gaat leggen, kunt u dat natuurlijk alleen proberen. Wij weten echter uit ervaring dat dat erg veel werk is en dat dat vaak fout gaat. Bent u toe aan een nieuwe tuin, laat deze dan ontwerpen door een professional, zoals door Habro Tuinen. Wij helpen u graag met het ontwerpen en vervolgens ook met het aanleggen van uw nieuwe tuin. Zo zorgen we ervoor dat alle planten op de juiste plek staan en dat ze allemaal de juiste behandeling krijgen. U weet dan zeker dat uw tuin de best mogelijke nieuwe start maakt en kunt binnen de kortste keren genieten van een prachtige, gloednieuwe tuin.

Maak een plantkeuze

Planten zijn natuurlijk eigenlijk het belangrijkste element in de tuin. Als u een nieuwe tuin aan wilt leggen, wilt u natuurlijk ook mooie, nieuwe planten. Misschien hebt u een voorkeur voor een aantal soorten planten, of komt u er nog helemaal blanco in. Wanneer u ons inschakelt gaan wij samen met u aan tafel zitten om de ruime keuze aan planten te bespreken. U krijgt dan de kans om planten die u mooi vindt uit te kiezen, waarna wij met de rest van de selectie aan de gang gaan. Ook leuk is om bijvoorbeeld voor een boom te kiezen. 

En wat kiest u voor de rest van de tuin? Wilt u ook gras of misschien ook een vijver? Dat zijn allemaal dingen waar we rekening mee kunnen houden bij het maken van een ontwerp. Zo zorgen we ervoor dat u straks echt kunt genieten van uw tuin.

Meer weten over onze diensten?

Wat voor stijl vindt u mooi?

Voordat u aan de slag gaat met het ontwerpen van uw tuin, oriënteert u zich natuurlijk eerst op verschillende tuinstijlen. Het soort tuin dat u dan hebt, is hierop van invloed. Als u een kleine tuin hebt, zult u niet zo snel kiezen voor een statige villa tuin. Zoek dus ook eens online, blader door verschillende magazines en maak desnoods een moodboard van wat voor soort tuin u mooi vindt. Dit is vervolgens de houvast voor de start van uw ontwerp.

Share This