Water; niet iedere tuin heeft het, maar wij van Habro Tuinen, hovenier Breda, zien er zo de voordelen wel van in. Water in de tuin heeft namelijk behoorlijk wat voordelen. Weten welke voordelen dat zijn en wat wij daarin voor u kunnen betekenen? In dit blog leggen we dat aan u uit.

Er zijn natuurlijk behoorlijk wat verschillende soorten waterelementen die u in uw tuin kunt laten plaatsen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een vijver, een zwemvijver, een waterblok, of een waterschaal voor u plaatsen. Voornamelijk een zwemvijver vinden wij een echte aanrader, dit waterelement heeft namelijk meerdere functies. Ten eerste is het natuurlijk een prachtig stuk water in uw tuin. Ten tweede kunt u hier op warme dagen ook heerlijk in zwemmen om af te koelen, daarbij vormt een zwemvijver zowel in de zomer als in de winter een mooi, natuurlijk element in uw tuin.

Bekijk onze diensten

Water zorgt voor leven

Eén van de voordelen van water in de tuin, is het feit dat er veel dieren op af komen. Vooral vogels maken hier vaak goed gebruik van, door bijvoorbeeld een lekker bad in het water te nemen, of te drinken. Veel mensen vinden een tuin vol vogeltjes erg gezellig en water in de tuin is dan dus ook echt een aanrader.

Het is mooi

Dit voordeel is misschien nogal voor de hand liggend, maar het is wel een groot voordeel. Water in de tuin is namelijk ook gewoon hartstikke mooi. Het zorgt daarbij voor rust en eenheid in je tuin. Wanneer u kiest voor een stromend waterelement, hebt u ook nog eens het rustgevende effect van het geluid van stromend water. Dat geluid is niet alleen rustgevend, maar wanneer u in een drukke omgeving woont, kan het ook nog helpen met het verdrijven van omgevingsgeluid. Zo kunt u genieten van uw mooie tuin.

Het kost weinig onderhoud

Niet iedereen heeft plezier in het onderhouden van zijn of haar tuin. Het voordeel van een mooi waterelement in de tuin, is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Wanneer u een vijver hebt, moet het blad er af en toe uitgevist worden en moeten hier en daar de vijverplanten worden gecheckt. Verder hoeft u enkel nog maar te genieten van uw tuin. Wilt u helemaal geen onderhoud meer aan uw tuin? Dan kunt u natuurlijk ook Habro Tuinen inschakelen. Wij nemen het onderhoud van uw tuin graag op ons, waardoor u zich helemaal geen zorgen meer hoeft te maken.

Meer weten over onze diensten?

Share This